Zo voorkom je dat burn-out verzuim langdurig wordt


Met het Beat your Burn-out programma is je medewerker in 12 weken weer op de rit

Uitval door stress gerelateerde klachten is een hardnekkig probleem. In 2018 waren de verzuimkosten door werkstress al €3,1 miljard. En in 2020 hadden zelfs 1,3 miljoen medewerkers last van burn-out klachten*. Ondanks dat duurzaam ondernemen door steeds meer werkgevers wordt omarmt, daalt het verzuim niet.

Kopzorgen

Wanneer je als werkgever te maken krijgt met een medewerker die door burn-out gerelateerde klachten thuiszit, raak je al snel het gevoel van controle kwijt. Het kan lang duren voordat jouw zieke medewerker ergens terecht kan. En het contact tussen collega’s en de zieke medewerker is vaak beperkt.

Doordat de werkdruk stijgt en een burn-out voor veel mensen nog steeds een ongrijpbaar karakter heeft, kan er een onwenselijke situatie ontstaan waarin het begrip afneemt. Terwijl het herstel juist erg gebaat is bij een snelle interventie en een veilige en begripvolle (werk)omgeving.
Het Beat Your Burn-out programma van The Light Side voorkomt deze kopzorgen.

Samen versla je een burn-out

Tijdens het Beat Your Burn-out traject gaat jouw medewerker gestructureerd aan de slag. In de kern gaat het om het terugbrengen van de balans op zowel mentaal-, emotioneel- en energetisch- áls op (neuro)biochemisch vlak.

Het programma is een maatwerk mix van technieken uit verschillende oude tradities en moderne wetenschappelijk onderbouwde methoden. Naast energy healing, meditatie, en breathwork speelt bijvoorbeeld ook lifestyle-, biochemie- en voedingsadvies én advies over voedingssupplementen een grote rol.

In drie fasen pakken we de burn-out aan:
 • Routine
  Deze fase staat in het teken van het leren van technieken en methoden, én het opbouwen van een nieuwe routine.
 • Reflectie
  Deze fase bouwt voort op de nieuwe routine, en biedt ruimte om te ontdekken wat er voor gezorgd heeft dat de burn-out heeft kunnen ontstaan. En hoe je herhaling voorkomt.
 • Re-integratie
  In deze fase zal de medewerker weer langzaam terugkeren op de werkvloer.

Is het Beat Your Burn-out programma geschikt voor iedereen?

In principe kan iedereen met burn-out klachten deelnemen aan het programma. Toch zijn er een aantal voorwaarden:  

 • Het is belangrijk dat de medewerker een intrinsieke motivatie heeft om van de burn-out af te komen.
 • Daarnaast is het goed om een kritische houding te hebben, maar hij of zij moet wel openstaan voor nieuwe ervaringen.

Voldoet de medewerker aan deze voorwaarden? Dan staat niets een vlot herstel in de weg. Tijdens het eerste contact en tijdens de intake wordt hier nadrukkelijk aandacht aan besteed.

Voordelen en kosten van het Beat Your Burn-out programma
 • In 3 maanden weer (gedeeltelijk) inzetbaar
 • Bewezen technieken en methodieken
 • Goed contact met behandelaar
 • Lage kosten

De voordelen van het unieke Beat Your Burn-out programma van The Light Side zijn meerledig. Medewerkers die met burn-out klachten uitvallen, zijn niet alleen weer snel in staat om een positieve bijdrage te leveren aan het bedrijfsresultaat. Maar ze zullen door het programma ook sterker én veerkrachtiger terugkomen.

Investering
De investering voor het Beat Your Burn-out programma bedraagt 5043,- exclusief btw. Het traject bestaat uit 24 persoonlijke sessies van 1,5 à 2 uur plus (mits gewenst) een aantal contactmomenten met de werkgever/HR-manager. Daarnaast is het mogelijk om (tegen meerprijs) op locatie een presentatie te organiseren waarin het ontstaan en voorkomen van burn-out klachten, en aandachtspunten voor een optimale re-integratie ter sprake komen.

Het programma wordt niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. Wel is het gangbaar dat de werkgever de kosten voor het traject voor zijn of haar rekening neemt. Het vooruitzicht dat medewerkers in 3 maanden tijd weer inzetbaar zijn, is immers voor veel werkgevers erg aantrekkelijk.

‘‘You can’t stop the waves, but you can learn to surf’’

— Jon Kabat-Zinn

Voorkom langdurig burn-out verzuim

Wil je meer wilt weten over het Beat Your Burn-out programma? Vul dan hieronder je gegevens in en vertel waar je nieuwsgierig naar bent. Ik zal vandaag nog (en anders uiterlijk morgen) contact zoeken.

Tot dan!
Bas

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld zoals omschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).

Aangesloten bij:
Logo Collectief Alternatieve Therapeuten Logo Geschillen Alternatieve Therapeuten Officieel Neuro4 Coach