Meditatie & Breathwork

Breathe with me

Breathwork wordt steeds populairder. En terecht. Er is bijna niets te bedenken dat zo belangrijk is voor ons voortbestaan en in onze Westerse cultuur zo weinig aandacht heeft gehad als ademhalen. Gelukkig heeft Wim Hof het ijs gebroken (sorry;) en neemt breathwork nu een enorme vlucht. Daarom vond ik het des te belangrijker om écht een gedegen opleiding te volgen. Die vond ik bij Kasper van der Meulen. In Nederland (en ver daarbuiten) is er niemand die op een hoger niveau een curriculum breathwork en bodywork heeft ontwikkeld dan deze breathwork biohacker.

Met The Light Side kom je op adem

Alle programma's van The Light Side zijn doorspekt met ademhalingsoefeningen. Veel van deze oefeningen zijn vrij gemakkelijk maar toch enorm krachtig. Dat maakt ze bijzonder geschikt om toe te passen in je dagelijkse leven. Helemaal als je het hoe én waarom snapt.

Naast deze zogenaamde ‘strategische interventies’ kan je bij The Light Side ook terecht voor Breakthrough Breathwork sessies. Tijdens deze sessies ga je al ademend op reis door je eigen zenuwstelsel. Als je daarbij een blokkade tegenkomt of iets waar je aan ‘mag werken’ kan het zomaar zijn dat je dit zo je systeem uitademt. Tijdens deze sessie gaan we niet uren achtereen ‘Tummo ademhaling’ doen. In tegendeel. Zoals Kasper vd Meulen zegt, werken we met een ‘minimum effective dose’. Dus heel effectief, zonder dat je je lichaam al te veel uitput.

Beter ademen met bodywork

Om je ademhalingsorganen meer ruimte te geven, om je lichaam voor te bereiden op een breathwork-sessie, maar ook om bijvoorbeeld blokkades op bindweefsel-niveau op te heffen, kan je bodywork inzetten. Met behulp van verschillende massagetechnieken en rek- én strekoefeningen werken we aan het optimaliseren van je ademhaling en zit je letterlijk lekkerder in je vel.

Ben je geïnteresseerd?
Neem dan contact op via de button onderaan deze pagina.

Je hebt veel aan je hoofd

Zoals ik al eerder ergens op deze site schreef, was ik altijd een beetje sceptisch ten opzichte van alles wat riekt naar zweverigheid. Meditatie viel daar natuurlijk ook onder. Gek eigenlijk. Want ik was wel (bijna) altijd met sport bezig om mijn conditie op peil te houden blijven. Dus waarom niet trainen om mentaal in shape te blijven? Met elke dag tussen de 60.000 en 80.000 gedachten (één gedachte per 1,2 seconden) is dat geen overbodige luxe.

Mediteren maakt gelukkig

Er is steeds meer aandacht voor de positieve effecten van meditatie. Niet in de laatste plaats omdat steeds meer studies uitwijzen hoe goed mediteren voor je is. Je concentratie gaat met sprongen vooruit. Het werkt stressverlagend en vermindert daarmee ook angst-gerelateerde problemen. Je immuunsysteem en je geheugen hebben er baat bij. Het verlaagt je bloeddruk. En mensen die mediteren zijn mentaal flexibeler en kunnen meer hebben.

Wist je dat je elke dag tussen de 60.000 en 80.000 gedachten hebt? 

De kracht van Twin Hearts meditatie

Er zijn honderden verschillende meditaties. En stuk voor stuk kunnen ze lekker, goed en waardevol zijn. Ik zweer persoonlijk bij de meditaties uit het Pranic Healing-, en Arhatic Yoga systeem van Master Choa Kok Sui. En dan met name de Twin Hearts meditatie. Als je een beetje gevoelig bent, voel je als je deze meditatie een paar keer hebt gedaan echt enorm veel energie door je heen gaan. En dat is niet alleen een lekker gevoel, maar ook nog eens gezond voor je.

Geleide meditatie

De Twin Hearts is een geleide meditatie. Master Choa Kok Sui (de grondlegger van Pranic Healing) loodst je door de meditatie. In het begin moest ik wel wennen aan zijn accent en aan de invocaties voor en na de meditatie. Maar toen ik daar doorheen was ging er een compleet nieuwe wereld open. 

Bijna voor iedereen 

Omdat er nogal wat energie vrijkomt bij deze meditatie, is er wel enige voorzichtigheid geboden. Voor en na de meditatie doen we daarom een serie lichaamsoefeningen. Daarmee worden de energiebanen opgepoetst en verspreid je de energie na afloop goed zodat er geen blokkades optreden. Als je onder de achttien bent, of zwanger, of last hebt van je hart, je ogen óf een hoge bloeddruk, is deze meditatie i.v.m. de grote hoeveelheid energie niet aan te raden. 

‘There’s No Dollar Sign On A Peace Of Mind’

— Zac Brown

Interesse in breath- en bodywork en/of wil je de Twin Hearts meditatie leren?

Om een goede start te maken, heb ik een interessant kennismakingsaanbod: 

  • 1 sessie van ruim twee en een half uur.
  • Twin Hearts of breathwork of beide.
  • Een introductie tot Pranic Healing.
  • En tot slot 20% korting op 3 healingsessies.
  • Kennismakingsaanbod prijs: 220,- incl. btw.

Ontdek breathwork en/of de Twin Hearts meditatie

Mooi dat je interesse hebt in breath- en bodywork en/of de Twin Hearts meditatie. Om een goede start te maken, heb ik een interessant kennismakingsaanbod:

  • 1 sessie van ruim twee en een half uur.
  • Twin Hearts of breathwork of beide.
  • Een introductie tot Pranic Healing.
  • En tot slot 20% korting op 3 healingsessies.
  • Kennismakingsaanbod prijs: 220,- incl. btw.

Vul het formulier in, vertel of je al vaker hebt gemediteerd en/of je ervaring hebt met breathwork én klik op 'verstuur'. Zodra je aanmelding binnen is, neem ik contact met je op.

Tot dan! Bas

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld zoals omschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).

Aangesloten bij:
Logo Collectief Alternatieve Therapeuten Logo Geschillen Alternatieve Therapeuten Officieel Neuro4 Coach