Modern energy healing

Wat is Prana?

Om uit te leggen hoe Pranic Healing werkt, eerst wat over prana. Prana is Sanskriet voor levensenergie of levenskracht. Voor de eerste documentatie moet je ongeveer 3000 jaar terug in de tijd. Toen werd prana zowel in India als in China de basis van de geneeskunde. Het concept is sindsdien wijdverbreid hoewel het niet overal dezelfde naam heeft. Zo wordt prana in het Chinees ch’i genoemd en in Japan ki. In het Hebreeuws ruah en in het Grieks bijvoorbeeld pneuma.

Hoe werkt de Pranic Healing?

Het uitgangspunt is dat elk levend wezen levensenergie nodig heeft. Gelukkig is deze energie overal in en om ons heen. In je fysieke lichaam verbinden energiebanen de organen, spieren, klieren en o.a. het weefsel met elkaar. Ook in je aura (een subtieler energielichaam) speelt prana een essentiële rol.

In een energielichaam of een energiebaan kan een blokkade ontstaan. Als die maar groot genoeg is of lang genoeg blijft zitten, kan je daardoor mentale en fysieke klachten krijgen. 

Blokkades en balans

In een energielichaam of een energiebaan kan een blokkade ontstaan. Als die maar groot genoeg is of lang genoeg blijft zitten, kan je daardoor mentale en fysieke klachten krijgen. 

De blokkade kan worden weggenomen door opgebruikte en vervuilde prana weg te halen. Door een (energie)lichaam vervolgens van verse prana te voorzien, wordt het in staat gesteld om de balans te herstellen en zichzelf te genezen. Pranic Healing is net als bijvoorbeeld acupunctuur op deze theorie gebaseerd.

No touch & afstand

In tegenstelling tot acupunctuur of bijvoorbeeld shiatsu massage is aanraking bij Pranic Healing niet nodig. Tijdens een behandeling zit je gewoon met je kleren aan op een stoel. Een pranic healer kan de blokkades van een afstand voelen en met verschillende technieken de energiebalans herstellen.

Intake & kosten

Tijdens de intake gaan we in op de klacht en de hulpvraag en vertel ik iets meer over prana en de technieken die ik gebruik. Ook bespreken we het behandelplan en eventueel ook het neurotransmitterprofiel als je de 'Braverman test' hebt gedaan. Daarnaast geef ik (afhankelijk van de tijd) direct een eerste healing . De intake duurt gemiddeld 1,5 uur. Een reguliere healingsessie neemt gemiddeld tussen de 40 en 60 minuten in beslag.

De kosten voor de intake bedragen 150,-. Hiervan krijg je 55,- retour als het behandeltraject uit meer dan 7 sessies bestaat.
De kosten voor een reguliere healing bedragen 95,-.

Disclaimer

Goed om hier te herhalen is dat Pranic Healing in geen geval reguliere gezondheidszorg vervangt, maar als additionele zorg moet worden gezien. Pranic healers stellen geen diagnoses, schrijven geen medicatie voor én bemoeien zich niet met voorgeschreven reguliere medische behandelingen. 


Master Choa Kok Sui

Master Choa Kok Sui (1952 – 2007) is de grondlegger van Pranic Healing en Arhatic Yoga. De Filipijn van Chinese afkomst is wetenschapper en chemisch ingenieur. In ruim 30 jaar tijd heeft hij de kern van energie healing, meditatie en spiritualiteit bestudeerd en een buitengewoon krachtig maar toegankelijk systeem ontwikkeld dat iedereen kan leren en veilig kan toepassen. 

Zijn wens: in ieder gezin een pranic healer. Want dat zal het welzijn van de mens enorm verhogen en de wereld een betere plek maken. Om dat te bereiken heeft Master Choa Kok Sui meer dan 20 boeken geschreven die in meer dan 40 talen zijn vertaald. Hij heeft naast het Institute for inner Studies ook The World Pranic Healing Foundation opgericht. Zijn Pranic Healing cursussen worden over de hele wereld gegeven en het aantal Pranic Healers groeit elk jaar gestaag.


Boek een behandeling

Wil je een afspraak maken voor een behandeling? Vul dan het formulier in, vertel wat je graag wilt laten behandelen en klik op 'verstuur'. Zodra het binnen is, neem ik contact met je op.

Tot dan! Bas

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld zoals omschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).

Aangesloten bij:
Logo Collectief Alternatieve Therapeuten Logo Geschillen Alternatieve Therapeuten Officieel Neuro4 Coach