Neurobiochemie

Neurotransmitters in balans

Bij dit interessante onderdeel binnen de aanpak van The Light Side draait het om de balans tussen de 4 belangrijkste neurotransmitters: Dopamine, Acetylcholine, GABA en Serotonine.

Onderzoek naar de werking van deze signaal- of overdrachtsstoffen van het centrale zenuwstelsel laat zien dat ze bij optimaal functioneren zorgen voor een hoog prestatieniveau. En dat een verstoord functioneren leidt tot een verminderd herstelvermogen.

De primaire neurotransmitters zijn niet alleen de boodschappers van het centrale zenuwstelsel, maar ook van het darm- en het immuunsysteem. Als een (of meer) neurotransmitter ontregeld raakt, heeft dat dus invloed op verschillende systemen.

Wanneer je je neurotransmitters boost, heeft dat een positieve invloed op de genoemde systemen en op je prestatieniveau. Niet gek dus dat veel topsporters de conditie van hun neurotransmitters zien als de sleutel tot succes.

Profielbepaling

Een belangrijk onderdeel van de intake is de ‘neurotransmitterprofielbepaling’. Op basis van de zogenaamde Dr. Braverman test wordt de balans tussen jouw neurotransmitters bepaald. Deze test is geen duur laboratoriumonderzoek, maar geeft wel erg nauwkeurig de score per neurotransmitter weer. Het rapport vormt een mooi vertrekpunt voor een behandeling op maat.

Door naast energy healing, meditatie en breathwork ook de balans tussen de belangrijkste neurotransmitters op te nemen, ontstaat een zeer krachtig behandelsysteem. Op basis van deze holistische aanpak ontwikkelt The Light Side programma’s die je mentaal en fysiek weer in topconditie brengen.

Beat Your Burn-out

Om het heel concreet te maken, heb ik een programma ontwikkeld waarin alles samenkomt en waarbij ik als ervaringsdeskundige dicht bij mezelf blijf. In het coachingstraject Beat Your Burn-out begeleid ik mensen die last hebben van burn-out(-verschijnselen). Door verschillende technieken en methoden te combineren is een krachtig systeem ontstaan waarmee ik je in 12 weken weer back-on-track coach.


Meer informatie

Wil je meer weten over het Beat Your Burn-out traject? Klik dan hier. Als je geen last hebt van een burn-out, maar wel wilt weten of het holistische behandelsysteem van The Light Side iets voor jou kan betekenen, neem dan contact op via de button hieronder.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het holistische systeem van The Light Side? Vul dan het formulier in, vertel me iets meer over je klachten en klik op ‘verstuur’. Zodra het binnen is, neem ik contact met je op.

Tot dan!
Bas

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld zoals omschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).

Aangesloten bij:
Logo Collectief Alternatieve Therapeuten Logo Geschillen Alternatieve Therapeuten Officieel Neuro4 Coach