Meer Over Bas

Tijdens mijn burn-out kreeg ik last van enorme hoofdpijnen. Deze pijn ging echt door merg en been. Paracetamol of Ibuprofen of een mix van die twee… het hielp maar matig.

Mijn partner Pien had al meerdere keren op meditatie gewezen, maar daar wilde ik niks van weten. Tot ze op een goed moment een aanbieding had gekocht voor een groepsmeditatiecursus. Ik ging er schoorvoetend heen. Maar na een paar lessen merkte ik dat de hoofdpijn afnam door het doen van deze Twin Hearts meditatie. Na verloop van tijd trok die zelfs helemaal weg.

Via meditatie naar healing

De Twin Hearts meditatietechniek is net als Pranic Healing ontwikkeld door Master Choa Kok Sui. Toen mijn meditatielerares een introductieworkshop organiseerde was ik met mijn hoofdpijn en mijn sceptische houding een mooi proefkonijn. Nadat ik de pijn als 8 op een schaal van 1 tot 10 had omschreven, ging ze achter me staan en aan de slag. Na een minuut of 5 vroeg ze of ik wat voelde. Toen ik zei dat het leek alsof het aan de rechterkant aan het afnemen was, bleek dat ze alleen aan die kant bezig was geweest. Na de behandeling was de pijn afgenomen tot een 2. En toen ik de deur uitliep was alle pijn verdwenen!

Nadat ik de pijn als 8 op een schaal van 1 tot 10 had omschreven, ging ze achter me staan en aan de slag.

Van basis naar advanced

Die ervaring was voor mij aanleiding om de basiscursus Pranic Healing te doen. Ik wilde het zelf kunnen. Zo kreeg ik de smaak te pakken. Elke verzwikte enkel, migraine-aanval en ontstoken spier bij mij of een gezinslid werd geheald. Om dat sneller en doeltreffender te kunnen, deed ik de ene na de andere Pranic Healing cursus. Tot ik ze allemaal had gedaan.

Breathwork & (Neuro)biochemie

Naast meditatie en de soms wat ongrijpbare energy healing, werd ik ook gegrepen door de kracht van breathwork én door de denk- en werkmodellen binnen PNEI (Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie). Stuk voor stuk stromingen die een brug slaan tussen oude (Oosterse) tradities, moderne wetenschap en reguliere geneeskunde. Mede door de vele opleidingen, workshops en masterclasses die ik ook daarin heb gevolgd, ben ik gaan inzien dat alles in elkaar haakt en elkaar versterkt. Wanneer je het goede combineert, ontstaat er een systeem dat heling en geluk bevordert en bijdraagt aan een optimale fysieke en mentale gezondheid.

Purpose of pensioen?

Sinds de begintijd heb ik het gevoel dat het streven naar groei en groter niet sustainable is. Dat we te veel nemen en te weinig geven. En dat het wel eens slim zou kunnen zijn om welvaart te vervangen door welzijn. Daarom was er eigenlijk al na de eerste cursus geen houden meer aan. Helemaal niet toen ik steeds meer mensen met mijn nieuwe skills ging behandelen. Een ander van een vervelende aandoening afhelpen geeft nu eenmaal best een grote kick.

De toekomst

Wat ik nu als gecertificeerd Pranic Healer, Breathwork- en Neuro4Coach het liefst zie gebeuren? Dat energie healing eenzelfde ontwikkeling gaat doormaken als yoga heeft gedaan. Van geitenwollensokken naar hip en uiteindelijk mainstream. Maar ook dat (bijvoorbeeld via het onderwijs) meditatie en breathwork net zo normaal worden als Paracetamol. Dat, en tegelijk het leven van mensen en de wereld om me heen iets mooier maken. 

Meer informatie of direct aanmelden

Direct aanmelden of liever eerst vrijblijvend meer informatie ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in én vertel kort wat je wensen zijn. Ik zal vandaag nog (en anders uiterlijk morgen) contact zoeken.

Tot dan! Bas

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld zoals omschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).

Aangesloten bij:
Logo Collectief Alternatieve Therapeuten Logo Geschillen Alternatieve Therapeuten Officieel Neuro4 Coach